Tillbaka

Hur mäter jag bultstorleken på ett svängbart hjul?

  • Wednesday 25 / 10 / 2023 0
Hur mäter jag bultstorleken på ett svängbart hjul?

En av de viktigaste sakerna att veta när du väljer hjul med centralt bultgäng är bultstorleken. Bultstorleken beror på diameter av bulthålet i det svängbara hjulets svängbara del. Det är avgörande att känna till rätt bultstorlek för att säkerställa att hjulen är fast och säkert monterade. I den här bloggen förklarar vi hur du mäter bultstorleken på ett hjul korrekt.

Steg 1: Ta bort det gamla länkhjul (om tillämpligt)

Om du vill byta ut ett länkhjul, börja med att ta bort det gamla länkhjulet från objektet. Det kan vara så enkelt som att lossa bulten med vilken länkhjulet är fäst.

Steg 2: Mät diameter av bulthålet

För hjul med ett centralt hål mäter du diameter av detta bulthål. Använd en klyvkaliber (mest noggrann!) eller ett måttband för att noggrant mäta denna diameter. Du mäter alltså avståndet från ena sidan till den andra sidan av hålet.

Steg 3: Notera bultstorleken

Se till att du noggrant noterar den uppmätta bultstorleken för att undvika att glömma den av misstag.

Steg 4: Välj hjul med rätt bultstorlek

När du har bestämt bultstorleken kan du leta efter nya hjul med exakt samma bultstorlek. I vårt sortiment har vi storlekar som 10,2 mm, 12,2 mm och 16,2 mm. Detta motsvarar bultar M10, M12 och M16.

OBS! Vår serie möbelhjul har en hjulkod som börjar med bokstaven M. Till exempel M6-50. Detta är alltså inte bultstorleken, den specificeras under specifikationerna på produktsidan!

Att mäta bultstorleken på ett hjul är ett enkelt men avgörande steg när du väljer nya hjul för ditt projekt. På Wielen Outlet förstår vi vikten av rätt bultstorlek, och därför erbjuder vi ett brett utbud av hjul i olika storlekar och specifikationer. Så du kan alltid hitta hjul som passar perfekt för dina behov. Har du fortfarande frågor? Tveka inte att kontakta oss.

Lämna en kommentar

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Obligatoriska fält

Jämför produkter Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box