Tillbaka

Råd om hjul

Nedan finns några vanliga frågor om hjul:

  1. Vad är skillnaden mellan ett länkhjul och ett fast länkhjul?
  2. Hur beräknar jag bärvikten per hjul?
  3. Vad är skillnaden mellan ett hjul med topplatta och ett med mitthål?
  4. Vilket hjul passar för användning utomhus?

 

1. LÄNKHJUL ELLER FAST LÄNKHJUL?

Beroende på applikation kan du bäst använda 4 länkhjul (med eller utan broms) eller 2 länkhjul och 2 fasta länkhjul.

Om du måste röra dig i många olika riktningar med hjulen är det bäst att ta 4 länkhjul, men om du också använder dem för att köra rakt är det bättre att använda två fasta länkhjul och 2 länkhjul (med bromsar).

Skillnaden mellan fasta länkhjul, länkhjul och länkhjul med bromsar?

. Fasta länkhjul kan bara rulla framåt eller bakåt i en riktning och kan användas för när du behöver rulla rakt på ett enkelt sätt.

Länkhjul med topplatta är hjul som kan vrida sig åt alla håll och kan användas för att rulla i alla riktningar. En topplatta med fyra bulthål används för montering.

Länkhjul med topplatta och bromsar är hjul som kan vrida sig åt alla håll, men så fort bromsen används kan hjulet inte längre rulla och rotationsriktningen är också blockerad. Hjulen har dubbla bromsar. En topplatta med fyra bulthål används för montering.

Länkhul med ett mitthål är hjul som kan svänga och rulla i alla riktningar. Ett centralt hål med ett bulthål används för montering.

Länkhjul med mitthål och bromsar är hjul som kan vrida sig åt alla håll, men så fort bromsen används kan hjulet inte längre rulla och rotationsriktningen är också blockerad. Hjulen har dubbla bromsar. Ett centralt hål med ett bulthål används för montering.

Länkhjul med bromsar och riktningslås är hjul som har en broms, men de kan även låsa in riktningen utan att använda bromsarna.

 

2. BERÄKNING AV BÄRIGHET

Vilken bärvikt behöver jag?

Den korrekta bärvikten kan bäst beräknas genom att dividera totalvikten med 3. Vi rekommenderar detta eftersom det kan hända, t.ex när underlaget inte är helt platt, att ett hjul förlorar kontakt med marken så att vikten endast stöds av tre hjul.

Gäller den nämnda bärvikten på produkten endast ett hjul.

Ja, bärvikten som nämns är per hjul.

 

3. TOPPLATTA ELLER MITTHÅL?

Våra hjul med topplatta monteras via en platta som har 4 bulthål. Dessa topplattor har standardiserade mått.

Hjul med ett mitthål har endast 1 hål för att montera hjulet.

Eftersom bygghöjden på hjul med topplatta och hjul med mitthål skiljer sig från varandra kan de inte användas i kombination med varandra.

Så, du kan beställa fasta länkhjul, länkhjul (med eller utan bromsar) med toppplatta, eller beställa länkhjul (med eller utan bromsar) som har mitthål. Fasta länkhjul med mitthål är inte tillgängliga.

 

4. VILKA HJUL KAN ANVÄNDAS UTOMHUS?

Alla våra hjul är galvaniserade och kan vara ute under ganska lång tid innan de börjar rosta.

Våra kullager är förseglade, men det rekommenderas att använda hjul med glidlager. Rullager är mindre lämpade och måste smörjas regelbundet.

Om du verkligen vill spela det säkert kan vi även leverera rostfria stålhjul med (möjligtvis) lager i rostfritt stål.

Jämför produkter Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box