Tillbaka

Retro hjul

Retrohjul är mycket populära. Med ett retrohjul kan du ge ditt soffbord ett nytt utseende på nolltid.

FILTER

Retro hjul

Retro hjul

Retrohjul ger dina möbler ett unikt, industriellt utseende. Rullarna passar perfekt till soffbord och skåp. Precis som med andra möbelhjul finns det länkhjul och fasta hjul. Som namnet antyder kan svängbara hjul svänga i alla riktningar. Detta gör att du enkelt kan styra ett föremål när du flyttar det. Till skillnad från ett svängbart hjul kan ett fast hjul bara rulla i en riktning. Retro svängbara hjul kan kombineras perfekt med retro fasta hjul. Kombinationen av 4 fasta hjul används också ofta under bord; hjulen fungerar då som bordsben.

Perfekt för den industriella looken

Den industriella looken i hemmet är helt i ropet. Den här stilen kännetecknas av användningen av robusta material som metall, trä och betong. De vanligaste färgerna är svart, brunt och grå nyanser. Det kommer därför inte som någon överraskning att retrohjulet passar perfekt till denna industriella stil. Detta beror på att hela hjulet är tillverkat av obehandlat stål, vars hölje (gaffel) har genomgått en särskild behandling som ger det sitt rostiga utseende. Det fina med retrohjul är att du kan ändra färgen som du vill. Eftersom dessa hjul inte är galvaniserade kan du ge dem vilken färg som helst. För att göra det måste du först helt enkelt ta bort rosten med en stålborste. Eftersom den passar perfekt in i den industriella stilen väljs ofta färgen svart. Naturligtvis kan du också låta hjulen rosta vidare (utomhus). Vill du stoppa rostprocessen? Behandla då retrohjulet med klarlack eller Owatrol®.

Typer av retrohjul

I vårt sortiment hittar du olika typer av retrohjul. Skillnaden ligger i olika aspekter, bland annat i utformningen av hjulhuset. Det finns solida retrosvängbara hjul och fasta hjul där hjulets insida är stängd. Det finns också hjul med ekrar eller runda designelement. De svängbara hjulen kan monteras med hjälp av en toppskiva (4 skruvhål) eller ett enda skruvhål. Retro fasta hjul levereras endast med montering av toppskiva. Till skillnad från många andra hjul är retrohjul inte försedda med någon broms. Det är dock möjligt att låsa hjulen så att de inte kan rotera. För att göra detta kan du ta bort axelbussningen från hjulet och dra åt skruven med mutter ordentligt. Vi rekommenderar att du gör detta när retrohjulet används på ömtåliga golv.

Köp retrohjul

Om du letar efter retro svängbara eller fasta hjul är du på rätt plats på Länkhjul Outlet. Även för möbelhjul och kontorsstolshjul har du kommit till rätt ställe. Förutom ett brett sortiment har vi också ett mycket stort lager. Detta gör att vi kan leverera de flesta hjul direkt från lager. Våra hjul har dessutom mycket konkurrenskraftiga priser. Behöver du råd om vilket hjul som är lämpligt i din situation? Kontakta då vår kundtjänst via e-post eller per telefon på +31(0)850765313.

Läs mer Stäng
Jämför produkter Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box