Tillbaka

Ställningshjul

Behöver du ställningshjul? Vi har ett brett urval av hjul för både rullställningar, fällbara ställningar och rumställningar. Alla är av hög kvalitet.

FILTER

Ställningshjul

Rullar för byggnadsställningar

Behöver du hjul till din byggnadsställning? Då är du på rätt ställe. Vi levererar olika universella ställningshjul av hög kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser. Eftersom en byggnadsställning står på sina hjul är det viktigt att dessa är av god kvalitet. Slitna eller trasiga hjul kan orsaka olyckor. Kontrollera därför regelbundet om hjulen fortfarande fungerar som de ska. Är hjulen i behov av att bytas ut? I vårt sortiment hittar du alltid ett lämpligt ställningshjul för din situation.

Vilket ställningshjul behöver jag?

Det finns olika typer av ställningshjul. Vilket ställningshjul som är lämpligt för din situation beror på olika faktorer. Behöver du nya hjul till din rumsställning eller till din rullställning? För rums- och fällbara ställningar erbjuder vi rumsställningshjul i gummi med en diameter på 100 mm och 125 mm. Dessa hjul är inte höjdjusterbara och säkras med ett säkerhetsklipp. Gummi-ställningshjul är mycket lämpliga för användning på golv där det till exempel finns byggnadsavfall och andra materialrester. Rumsställningshjulen är lämpliga för en rörstorlek med en standard innerdiameter på 47/48 mm. För rullställningar har vi nylon- och PU-hjul för rullställningar. Till skillnad från kammarställningshjulen är rullställningshjulen höjdjusterbara med hjälp av en spindel med justermutter. Detta gör dem ytterst lämpliga för ojämna ytor eftersom ställningen då lätt kan göras jämn. Du är alltså alltid säker på att ställningen är rak.

Eftersom våra hjul har universella mått passar de till alla aluminiumställningar med standardrörstorlekar. Hjulen har en gängad spindel av stål med en diameter på 38 mm. När du tar bort pluggen & röret från spindeln passar de även för ställningsrör av stål eller rör med en mindre innerdiameter upp till 39 mm. Båda typerna av hjul är dubbelbromsade. Det innebär att när hjulet är bromsat är både körriktningen och rotationen blockerad. Detta gör att du kan arbeta säkert på din byggnadsställning. Dessutom är våra vita nylonhjul för byggnadsställningar utrustade med ett mycket tillförlitligt bromssystem som utformats av våra tekniska specialister. Detta garanterar att du har ett tillförlitligt och säkert hjul för din byggnadsställning. Den robusta nylontypen finns i en 800 kg och 1200 kg version.

För större kvantiteter är det möjligt att leverera färgen på nylon- eller PU-ställningshjulet i din husstil. Vänligen kontakta vår kundtjänst.

Beställ ställningshjul enkelt

Hos Länkhjul Outlet hittar du rätt hjul för din byggnadsställning. Naturligtvis kan du också komma till oss för alla dina andra hjul, till exempel länkhjul med broms, tunga hjul och vagnshjul. Om du redan vet vilket hjul du behöver kan du enkelt beställa det online. Behöver du hjälp med att göra ditt val? Inga problem. Vårt team av specialister står till din tjänst för personlig rådgivning. Du kan också använda vår urvalsguide för att hjälpa dig att välja rätt hjul.

Läs mer Stäng
Jämför produkter Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box