Tillbaka

Hjul av polyamid

Polyamidhjul rullar perfekt över släta golv och är idealiska för många industriella tillämpningar. Upptäck sortimentet nu.

FILTER

Hjul av polyamid

Hjul av polyamid

Polyamidhjul, även kallade nylonhjul, är lämpliga för alla typer av tillämpningar. Från containrar och vagnar till stolar och industriella verkstadsvagnar. De här hjulen är tillverkade av en syntetisk polymer och är hållbara, slitstarka och har en hög belastningskapacitet. Detta gör polyamidhjul till ett utmärkt val för tunga laster och miljöer där höga temperaturer och hög luftfuktighet är vardagsmat.

Alla typer av polyamidhjul

I vårt produktsortiment hittar du ett mångsidigt utbud av polyamidhjul. Det finns svängbara och fasta hjul av polyamid. Svängbara hjul är hjul som kan svänga, vilket innebär att de är lätta att manövrera. Fasta hjul kan bara röra sig framåt och bakåt. Du kan kombinera svängbara och fasta hjul med varandra för att få en stabil styrbar konstruktion. Det finns också länkhjul med bromsar, så att du kan sätta transportvagnen eller containern på bromsen. Hjulen skiljer sig åt bland annat i lastkapacitet och storlek. Det finns till exempel polyamidhjul för stolar med en lastkapacitet på 30 kg till extra tunga hjul med en lastkapacitet på 3000 kg. Dessutom hittar du polyamidhjul med en diameter på 40 mm till 200 mm i vårt sortiment. Som regel gäller att ju större hjulet är, desto lättare rullar det. Dessutom kan rullarna fästas på olika sätt, till exempel via en toppskiva eller ett centralt hål.

När ska man välja polyamidhjul?

Polyamidhjul är mycket hållbara och slitstarka. Dessutom har de lågt rullmotstånd, vilket innebär att de rullar lätt över släta ytor. Detta gör dem idealiska för transport av last på plana ytor i lager och skjul. Hjulen är dessutom kemikalie- och temperaturbeständiga. De kan användas i krävande miljöer med höga temperaturer på upp till 120 grader Celsius utan att påverkas. Till exempel är RNY-serien av polyamidhjul med hölje av rostfritt stål idealisk för alla utomhustillämpningar och inom livsmedelsindustrin.

Beställning av polyamidhjul online hos Lankhjul Outlet

På det hela taget är polyamidhjul ett bra val för många (industriella) tillämpningar. Vi levererar nästan alla våra hjul direkt från lager. Därför har du alltid dina hjul snabbt hemma. Är du inte säker på vilka hjul du behöver exakt? Ingen fara! Vår kundtjänst är redo att svara på dina frågor och hjälpa dig att välja rätt hjul. Vår urvalsguide kan också hjälpa dig i ditt sökande.

Läs mer Stäng
Jämför produkter Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box