Tillbaka

Länkhjul 80 mm

Behöver du svängbara hjul 80 mm? Du hittar dem hos WheelsOutlet. Vi har ett mångsidigt utbud av 80 mm länkhjul som skiljer sig åt bland annat i material, färg och lastkapacitet.

FILTER

Länkhjul 80 mm

Vilken hjuldiameter behöver jag?

Svängbara hjul 80 mm har en hjuldiameter på 80 mm. Detta är själva hjulets diameter. När du väljer 80 mm länkhjul ska du alltid vara uppmärksam på den totala konstruktionshöjden. Denna kan skilja sig åt per hjul. Dessutom finns det hjul med en diameter på 80 mm i olika material, bärförmåga och färger.

Vad är den totala höjden på ett länkhjul?

Den totala höjden på ett hjul 80 mm anges per produkt i specifikationerna som "bygghöjd". Detta är alltså storleken från undersidan av hjulet till toppen av toppskivan eller det centrala hålet.

När ska du välja ett svängbart hjul 80 mm eller ett fast hjul 80 mm?

Beroende på användningsområdet är det bäst att använda fyra länkhjul (med eller utan broms) eller två länkhjul och två fasta hjul. Om du behöver manövrera hjulen i många olika riktningar är det bäst att använda 4 länkhjul. Om du behöver köra i många raka riktningar är det bättre att använda 2 fasta och 2 (bromsade) länkhjul.

Skillnaden mellan fasta, svängbara och bromsade länkhjul

Fasta länkhjul

Fasta hjul är hjul som bara kan rulla bakåt och framåt. Med den här typen av hjul kan du enkelt köra i en riktning.

Svängbara hjul med toppskiva

Svängbara hjul kan rotera i alla riktningar. Toppskivan med 4 skruvhål används för att fästa det svängbara hjulet.

Bromsade länkhjul med toppskiva

Bromsade länkhjul med toppskiva liknar länkhjul med toppskiva med undantag för en funktion. Skillnaden är bromsmöjligheten. Bromsade länkhjul kan bromsas så att hjulet inte längre kan rulla och ofta blockeras även rotationsriktningen. Fastsättning sker också med en toppskiva med 4 skruvhål.

Svängbara hjul med centralt hål

Den här typen av länkhjul roterar också i alla riktningar, vilket gör att du kan köra i alla riktningar. Det svängbara hjulet fästs med hjälp av ett centralt hål med 1 skruvhål.

Bromsade länkhjul med centralt hål

Bromsade länkhjul med centralt hål kan också rotera i alla riktningar. Så snart de bromsas kan hjulet inte längre rulla och även rotationsriktningen blockeras. Dessa hjul är alltså dubbelbromsade. Fastsättning sker med hjälp av ett centralt hål med 1 skruvhål.

Råd för rätt hjul

Vi vill naturligtvis att du ska köpa rätt hjul! Har du fortfarande frågor eller behöver råd? Då kan du kontakta våra specialister på telefon +31(0)850765313 eller via e-post [email protected].

Läs mer Stäng
Jämför produkter Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box