Tillbaka

Pallrullar

För varje pall- och pumpvagn har vi rätt hjul. Med hjul av PU och nylon, olika axeldiametrar (17 mm, 20 mm, 25 mm) och olika lastkapaciteter hittar du alltid rätt pallhjul.

FILTER

Pallrullar

Hjul för pallvagnar och pumpvagnar

I många företag och institutioner är transportvagnar ett oumbärligt verktyg för snabb och effektiv förflyttning av varor och material. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av transportvagnar som är utformade för maximal funktionalitet, användarvänlighet och hållbarhet. Dessutom erbjuder vi inte bara kompletta pump- och pallvagnar, utan även lösa pallhjul för underhåll och optimering av era befintliga vagnar.

Typer av pallhjul

Pallhjul finns i olika typer och storlekar. Med vårt breda sortiment erbjuder vi en lösning för varje pallvagn och pumpvagn. Våra pallhjul finns nämligen med PU- eller nylonbeläggning, så att du kan välja vilken typ som passar bäst för din specifika miljö. Nylonhjul är perfekta för hårda och plana ytor. På grund av deras hårdhet är de mycket slitstarka. Å andra sidan ger PU-hjul mer dämpning, vilket gör dem lämpliga för ojämna golv och trösklar. Dessutom erbjuder vi pallhjul med olika axeldiametrar (17 mm, 20 mm och 25 mm) för att säkerställa att de passar perfekt till era befintliga pall- eller pumpvagnar. Våra hjul har en bredd på 50 mm till 100 mm, där lastkapaciteten är kopplad till bredden. Ju bredare hjul för pallvagnen är, desto högre är lastkapaciteten. Kvalitet och prestanda är viktigt för Länkhjul Outlet. Därför är alla våra pallhjul utrustade med dubbla kullager, vilket gör att de kan rulla smidigt även under tung belastning.

Byte av pumpvagns-/pallvagnshjul

Ingenting är så irriterande som slitna hjul på din pumpvagn eller pallvagn, som inte bara försvårar körningen utan även påverkar din produktivitet. Slitna hjul orsakar nämligen mer rullmotstånd. Som tur är kan du enkelt byta ut dem mot högkvalitativa ersättningspallhjul som får dina vagnar att rulla som om de vore helt nya!

Byte börjar med att veta vilka nya hjul du behöver. Att mäta pallhjulen kan du göra så här:

  • Lägg pallvagnen på sidan.
  • Ta försiktigt bort spännbulten.
  • Luta hjulupphängningen lätt nedåt och ta bort axeln. Sedan kan du ta av hjulet från axeln.
  • Mät diameter på axelhålet med en skjutmått.
  • Mät hjuldiametern (ta hänsyn till möjligt slitage) och hjulbredden.

Att montera av hjulen för att installera de nya görs på samma sätt. De nya hjulen fäster du så här:

  • Sätt det nya hjulet på axeln.
  • Återställ hjulupphängningen till sin ursprungliga position.
  • Slå sedan försiktigt tillbaka spännbulten på plats med hjälp av en hammare.
  • Ställ sedan vagnen tillbaka på sina hjul.
  • Kontrollera att allt fungerar korrekt.

Behöver du ändå hjälp med att välja rätt hjul? Tveka inte att kontakta oss. Våra erfarna medarbetare finns här för att hjälpa dig att välja rätt storlek och typ av hjul för din specifika ansökan.

Läs mer Stäng
Jämför produkter Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box